Aart Vierhouten

Geïnspireerd door de Tour De France overwinning van Joop Zoetemelk in 1980 verscheen er na flink aandringen een blauwe Batavus met krom stuur in huize Vierhouten. Plat over mijn stuur gebogen reed ik mijn kilometers over de Veluwe en droomde ik over een leven als beroepswielrenner… Ik wilde sprinten als Jan Raas, afzien als de Kneet en bergop rijden als Joop. 15 jaar later tekende ik mijn eerste prof contract aan de keukentafel bij Jan Raas. Zat ik twee maanden later bij het eerste trainingskamp van de Rabobank wielerploeg plots met het ontbijt naast Erik Breukink, Rolf Sorensen, Vjatselslav Ekimov en Edwig van Hooijdonck. Werd Joop mijn ploegleider en werd ik in mijn eerste prof jaar voor het WK wielrennen in Lugano geselecteerd door de Kneet…

Start: verhaal of niet?

• 1996 – 2001 Rabobank Cycling Team

• 2002 – 2005 Lotto – Adecco / Domo / Davitamon

•2006 – 2007 Skil – Shimano

• 2008 – 2009 Vacansoleil Pro Cyclingteam

• 2010 – 2012 Bondscoach Junioren en Beloften KNWU

• 2013 Technisch manager Vacansoleil Pro Cyclingteam

• 2006 – heden Wieleranalist NOS Radio Tour De France, Studio Sport, L1

• 2006 – heden Partner MIR Sportmarketing|Wielerclinics|Presentaties

• 2012 Auteur boek; Ik, de wielrenner

• 2013 – heden Eigenaar Sportman | Trainingschema’s | Personal training

• 2014 – heden Mijn Koers; 100 dagen fiets trainingschema’s gecombineerd met ademhaling oefeningen voor beginnende en gevorderde fietsers die meer uit zichzelf willen halen

• 2019 Auteur boek; KOPWERK

Palmares Deelname Olympische Spelen Atlanta 1996 | 6x WK profs kortste uitslag 15e Deelnames o.a. Rondes 3x Tour De France|5x Giro d’Italia|2x Vuelta España 12x Ronde van Vlaanderen | 12x Parijs Roubaix | 8x Amstel Goldrace

Als meesterknecht en leadout van Robbie McEwen zijn er samen 6 etappe overwinningen in de Tour De France behaalt. Hiermee werd een belangrijke bijdrage geleverd aan de twee groene trui overwinningen van Robbie. Met in totaal 11 gewonnen prof wedstrijden waaronder de Profronde van Friesland en Groningen – Munster is duidelijk dat vooral mijn kwaliteit als Wegkapitein ten goede kwam van de teamprestaties. Door de kwaliteit van één ieder individu te zien en zo ieder in zijn kracht te zetten. Dit altijd in het belang van een succesvolle teamprestatie, hierdoor werd ik dan ook als ‘ploegleider op de fiets’ gezien. Motiveren, inspireren en zo te komen tot maximale prestaties! Dit kennis delen is wat ik nog steeds graag doe en actief mee bezig ben met zowel de wedstrijdrenners/sters als voor de recreatieve fietsers.