Blog

Beginnende fietser

Starten met een rondje fietsen is gaaf, maar hoe nu verder?

Zelf vind ik het altijd grappig wanneer een wapperend t-shirt stevig voor overgebogen mij tegemoet komt. Zwaar trappend en de knieën een beetje opzij zwengelend met een onrustig bovenlijf.

Foto MIR Sportmarketing


Het liefst spreek ik ze allemaal aan en help ze direct met een juiste zadel en stuurhoogte. Hiermee fiets je al zóveel fijner en vele malen sneller! Bovendien voorkomt het vele ongemakken als; stijve nek, vastzittende schouders, zadelpijn, pijnlijke polsen, knieën en/of hamstrings.

Iedereen kan fietsen in Nederland maar wielrennen is dan toch net even wat anders.
Als tip hier alvast 1 basisregel; Een racefiets heeft altijd het stuur lager staan dan het zadel! Zodat je lichaamsgewicht vele malen beter over je fiets wordt verdeeld.
Om nu iedereen onderweg aan te spreken is ook zo wat 😉 wel verzorg ik mede hierdoor ook speciaal voor de beginnende fietser een fietsclinic waarbij we samen of met een aantal van je vrienden gaan fietsen. Zo word je van fietser in no time ‘wielrenner’

Wil je méér en je fietsconditie verantwoord opbouwen dat kan met het 100 dagen beginnende fietser on-line trainingsprogramma: Trainen met een prof. Waar je na een eerste live fietstraining samen op een verantwoorde en slimme manier je fietsconditie opbouwt. Na afloop van het programma is jouw fietsconditie zo gegroeid dat je vrolijk een rondje van 60 – 75 kilometer fietst. Met daarnaast de volgende bijwerkingen…dat je dieper slaapt, gewicht verliest, vrolijker wakker wordt en beter je concentratie vasthoud…