Klim- en daalClinic Limburg

In het wiel van een prof

Efficiënter klimmen en met meer vertrouwen afdalen! Het kan echt!

Jaarlijks bieden we klim- en daalclinics die je optimaal voorbereiden op jouw wieleruitdaging. De volgende clinic is op zaterdag 28 september 2019. Voor (bedrijfs)groepen is dit het gehele jaar op aanvraag.

Spannend

Kijk je enorm uit naar je beklimming maar vind je het ook spannend?
Klimmen, schakelen, houding, hartslag. De één komt makkelijk in een prettig klimritme. Voor de ander zijn het lange (kilo)meters harkend omhoog, happend naar adem. Vaak is de afdaling een beloning. Toch zijn er vele renners die deze ‘hobbel’ graag overslaan. Met angst in je benen kun je niet goed dalen. En daarmee helpen we je graag.

Klim- en daalClinic zaterdag 28 september 2019

Limburg & Voerstreek Kasteel Vaalsbroek te Vaals
10.00 – 16.00 uur
149 euro p.p.
Inbegrepen Professionele begeleiding
Presentatie Aart Vierhouten
Koffie/ thee lunchbroodjes bij ontvangst
Drankje en hapje na afloop
Amacx energiedrank/ repen voor onderweg
Extra instructeur(s)
Volgauto/ EHBO op de route
Bijzonderheden Minimaal aantal deelnemers 15 personen
Alg. Voorwaarden MIR Sportmarketing

Voor wie?

Deze Klim- en daalClinic is geschikt voor ervaren fietsers. Dat betekent niet dat je altijd met hoge snelheden moet kunnen rijden of veel ervaring hebt in het (hoog)gebergte. Met ervaren fietsers bedoelen we renners die weten waar hun beperkingen liggen en daar graag aan willen werken. We hebben ook een Klim- en daalClinic op de Posbank, deze is geschikt voor alle niveau’s.

Aart Vierhouten

Als profwielrenner kwam ik elf keer als eerste over de streep. Mijn specialiteit was: anderen helpen om het beste uit zichzelf te halen. Als ‘wegkapitein’ van ploegen als Rabobank, Lotto en Vacansoleil was ik koersbepalend in klassiekers en grote rondes. Voor Robbie McEwen en andere toppers bereidde ik de sprint voor in de Tour de France en klassiekers. Als trainer en coach legde ik de basis voor jonge renners als Wout Poels en Tom Dumoulin. Nu verzorg ik fietsclinics, lezingen in bedrijven en in-company sportieve programma’s.

Tijdens een Klim- en daalclinic geef ik je passende tips over klimmen en afdalen. Uiteraard volgt persoonlijk advies op de fiets. Onderweg zijn voldoende stops om uitleg te geven.

Lachend aan de start

Door onze jarenlange ervaring in de uitvoering van wielerclinics, zien we dat menig renner (m/v) met een paar persoonlijke aanwijzingen vaak geholpen is om effectiever te klimmen maar ook vertrouwder en sneller af te dalen. Zo sta je natuurlijk lachend aan de start.

Wat een fantastische ervaring. Een fietsclinic van de meester onder de meesterknechten Aart Vierhouten
Vele tips op gebied van dalen en klimmen. Van ademen tot met gestrekt been die afdaling in. Mensen doe deze clinic als fietsen je lief is.

Carlos Pardo

Ondanks jarenlange fietservaring (individueel en in groepsverband) was ik het plezier in het afdalen verleerd. Die heb ik inmiddels teruggevonden door deel te nemen aan de Klim- en daalclinic met Aart’

Isabel de Klerk

Ik vond het een topdag, goed georganiseerd en onder de bezielende leiding van Aart Vierhouten!

Vincent Frowijn

‘De clinic was echt super goed georganiseerd. Erg leuk hoe jullie dit aanpakken en hoe je iedereen een goed gevoel weet te geven. Bedankt voor de handige tips. Heb er absoluut wat aan gehad ter voorbereiding op mijn deelname aan Alpe d’HuZes’.

John Elskamp

Individuele klimtijdrit

Voor de liefhebbers sluiten we af met een individuele klimtijdrit op Vaalserberg. Uiteraard ontvangen de snelste renners (m/v) Aart zijn boek. Gesigneerd!

Uitdagende beklimmingen

Geweldige vergezichten, routes over holle wegen en uitdagende beklimmingen in Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek! Bekende beklimmingen als de Vaalserberg maar ook onbekende klimmen in de Belgische Voerstreek rijden. Heb je ooit gehoord van Rullen, Les Waides of Bois de Mauhin? Deze onbekende maar pittige uitdagingen hebben stijgingspercentages oplopend tot 15%.

Lange klimmen

De klimmen in België zijn vaak langer dan in Limburg. Daarmee zijn ze ook zo geschikt ter voorbereiding op beklimmingen in het hooggebergte. Tijdens de wielerclinic bieden ze een uitstekende gelegenheid om de geleerde tips in praktijk te brengen.

Inschrijven

Leer ook beter klimmen en dalen! Meld je aan voor de clinic op zondag zaterdag 28 september 2019.

Ademhaling

Aart moest het hebben van zijn gerichte voorbereiding, tactiek en eindeloos aandacht voor zijn ademhaling. Hij predikt het motto ‘Klimmen doe je met je hoofd’ en daarmee helpt hij jou ook graag verder.

Het professionele begeleidingsteam, veelal (ex)beroepsrenner/ster, staan Aart bij tijdens de wielerclinic.

Gun je zelf nog meer fietskennis en beleving.
Wij zien je graag op zaterdag 28 september a.s.

P.s. Je gaat met tips naar huis die het klimmen én dalen nog leuker maken. 

Klim- en daalClinic zaterdag 28 september 2019

Limburg & Voerstreek Kasteel Vaalsbroek te Vaals
10.00 – 16.00 uur
149 euro p.p.
Inbegrepen Professionele begeleiding
Presentatie Aart Vierhouten
Koffie/ thee lunchbroodjes bij ontvangst
Drankje en hapje na afloop
Amacx energiedrank/ repen voor onderweg
Extra instructeur(s)
Volgauto/ EHBO op de route
Bijzonderheden Minimaal aantal deelnemers 15 personen
Alg. Voorwaarden MIR Sportmarketing