Terug

Dag 40: Waarom 100 dagen?

Het gaat goed je zit al op dag 40!

Sporten én ontspannen tegelijkertijd is echt mogelijk, dat heb je nu gemerkt. Je brein en je hormoonhuishouding voelt zich er heerlijk bij. Na 100 dagen gaan deze systemen er voor zorgen dat je vanzelf tijd gaat inplannen om op de fiets te springen.

Onderzoek leert namelijk dat als je bepaald gedrag, gedurende drie maanden (90 dagen) volhoudt, er gewenning optreedt. Zo wordt het een gewoonte. Als je na het 100 dagen-plan zou stoppen met fietsen en je één week helemaal niets doet, dan voel je op een gegeven moment vanzelf weer behoefte om te fietsen. Hetzelfde geldt voor de ademhalingsoefeningen. Stop je met deze oefeningen, dan voel je vanzelf de behoefte om weer te ontspannen met een ademhalingsoefening. Daarom alleen al is het méér dan de moeite waard om nu de ademhalingsoefeningen iedere dag en de drie trainingen per week gedurende honderd dagen vol te houden!

Nog 60 dagen te gaan en je gaat merken dat je steeds vaker met een glimlach op de fiets zit :)

 

Groet,

Aart Vierhouten

[caption id="attachment_31102" align="aligncenter" width="1500"] Meerbeke - Ninove - Belgie - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Ronde van Vlaanderen 2009 - Aart Vierhouten (Nederland / Team Vacansoleil) - foto Cor Vos ©2009[/caption]