Beginnende fietser

[vc_row css=”.vc_custom_1561728165187{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;border-right-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][vc_column][us_image image=”30745″ size=”full”][vc_custom_heading text=”BEGINNENDE FIETSER” font_container=”tag:h1|font_size:48px|text_align:left” google_fonts=”font_family:ABeeZee%3Aregular%2Citalic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_column_text]Jij denkt eraan, om met fietsen te beginnen. Of je bent nog niet zo lang geleden gestart. Dan is het beginnende fietser pakket de ideale start van jouw fietsavontuur.

De eerste fietstraining doen we samen. Zo starten we samen jouw 100 dagen programma op!

Vervolgens wordt je online stap voor stap meegenomen in de wereld van het fietsen. Door de rustige opbouw heb je tijd om te wennen aan de verschillende trainingsvormen. Uiteindelijk ga je na 100 dagen fluitend een ritje maken van 60 tot 75 kilometer.
Met bijkomend voordeel dat je weegschaal iets anders aangeeft en je er een superfit gevoel aan over houdt.

Wie op de juiste manier fietst, gaat zich superfit voelen. Je wordt fris in je hoofd. Je voelt de endorfine door je aderen stromen. Daar word je vrolijk van. Fietsen wordt leuk en gemakkelijk. Je hebt het gevoel dat je de hele wereld aankunt.

Geschikt voor iedere startende fietser

Op de juiste manier trainen voorkomt teleurstelling achteraf. Dat geldt voor fietsers van ieder niveau. Dus ook voor onervaren fietsers. Juist voor beginners is het goed om te gaan fietsen met een schema. Hierdoor leg je de juiste basis om vooral ook te genieten van je racefiets kilometers.

Het Beginner schema is zo opgebouwd dat je gaandeweg het programma niet alleen je conditie uitbouwt maar zeker ook de benodigde basis kennis over het fietsen.

Waarom het gebruik van een hartslagmeter je verder brengt

Trainen met een hartslagmeter helpt je fantastisch om in balans je fietsconditie op te bouwen. Je gebruikt het omslagpunt(hartslagwaarde) hierbij als startpunt. Het omslagpunt is het moment en hartslag wat je bereikt, tijdens een langdurig sportieve inspanning, wanneer je écht moeite hebt een oefening vol te houden maar dat het nog net lukt. Deze hartslagwaarde is persoonlijk en hoort bij ‘jouw DNA’.

Het omslagpunt bestaat uit de ingrediënten; fietsconditie, spierkracht, aanleg en mentale weerbaarheid dit samen bepaald jouw fietssnelheid.

Kortom het omslagpunt is voor de fietser een ijkpunt en dé start van waaruit je trainingszones worden bepaald. Neemt je conditie niveau toe dan verandert je omslagpunt in waarde nagenoeg niet maar door je toegenomen spierkracht en uithouding verandert je fietssnelheid wel! Oftewel je fietst sneller met dezelfde hartslag en houdt dit ook nog eens langer vol!  We bepalen je omslagpunt bij de start, wanneer we samen gaan fietsen. Wat je nodig hebt op je eerste fietstraining samen met mij? Een hartslagband/meter en natuurlijk je racefiets 🙂

Online dashboard

In je eigen persoonlijke online dashboard Trainen met een prof wordt na het ingeven van je omslagpunt, jouw hartslagzones weergegeven welke je aanhoudt bij de verschillende trainingen. Je trainingsagenda kan je hier volgen en naar je eigen agenda aanpassen. Ook lees je wat de verschillende trainingsvormen inhouden en hoe deze uit te voeren. Het programma zorgt zo voor jouw arbeid/rust verhouding. Gedurende de 100 dagen ontvang je mail met kennis over voeding, ademhaling en training die bijdragen aan je persoonlijke verrijking. Dit vormt de basis voor razendsnel resultaat en dat je blessures, overtraindheid en andere ellende voorkomt.

Gegarandeerd succes

Door het gevarieerde schema groeit zo je conditie.
Dat je hierbij tegelijkertijd nog wat gewicht verliest, dieper slaapt en vrolijker wakker wordt is natuurlijk helemaal leuk.

Trainen met een prof; Beginnende fietser pakket

Het Beginnende fietser Pakket geeft je alles wat je nodig hebt om te gaan genieten van fietsen. Dit is wat je krijgt:

  • Kennismaking op de fiets met mij (Aart Vierhouten), je eerste fietstraining waar we jouw fietspositie doornemen en je omslagpunt bepalen, op een locatie naar keuze
  • 100-dagen-schema; wat, hoe en hoeveel je moet trainen op de fiets en naast de fiets met o.a. praktische tips en ademhalingsoefeningen
  • Toegang tot Trainen met een prof; jouw online omgeving met je persoonlijke trainingsschema
  • 100 dagen online begeleiding; inzichten en kennis over suikers en vetverbranding, training, hartslag en ademhaling
  • Persoonlijk contact met mij via mail – telefoon gedurende de 100 dagen
  • Een prachtig boek vol kennis, foto’s en anekdotes: KOPWERK

De prijs van het 100 dagen trainingsprogramma ‘Trainen met een prof’ inclusief de 1 op 1 starttraining is € 495,–

Wil je het 100 dagen trainingsprogramma zonder de 1 op 1 starttraining met Aart is het € 199, –

Jouw trainer, Aart Vierhouten

Je fietsprogramma is samengesteld door mij, Aart Vierhouten. Ik was 14 jaar profrenner, 3 jaar bondscoach Junioren en U23 bij de KNWU en nog steeds actief als trainer en personal coach.

Als trainer en coach legde ik destijds de basis voor jonge renners en huidige profs zoals Wout Poels, Tom Dumoulin, Dylan van Baarle en Mike Teunissen

Na een carrière van 14 jaar heb ik geleerd dat wie uitsluitend op wilskracht rijdt, zichzelf langzaam maar zeker sloopt. De kunst is om naar je lichaam te luisteren. Je hartslag en je ademhaling zijn daarbij bepalende factoren. Om mij heen zie ik dat de meeste recreatiefietsers en zelfs topamateurs niet weten hoe je deze twee zaken optimaal kan trainen. Mede hierdoor heb ik samen met ademspecialist Koen de Jong het boek KOPWERK geschreven. De kennis uit KOPWERK vormt in combinatie met de trainingen van het Trainen met een prof programma de basis voor enorm veel fietsplezier!

Sportieve groet,

Aart Vierhouten

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]